Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Badania krwi u kota.Interpretacja wynikow
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Odpowiedz do tematu    Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna » ZDROWIE Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Badania krwi u kota.Interpretacja wynikow
Autor Wiadomość
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
nie za bardzo może to być ropa wyciekająca z nerki - ja takiego przypadku nie widziałam .....Ursocam to dla mnie za mało ...a właściwie używa się go przy problemach z drogami żółciowymi , kamieniami - tutaj przydałby się ornipural w iniekcji
Jak się kota czuje?
Śro 14:56, 18 Mar 2015 Zobacz profil autora
joanna_d
Pasjonat



Dołączył: 17 Wrz 2014
Posty: 513
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Szczecin

Post
Dziękuję za porady!
Teraz przez tydzien Blanka jeszcze brała Hepatial Forte i na nerki Pronefrę.
No i przyznam że kamień z serca trochę bo w końcu zaczęła się bawić i ogółem wyglądać jak zdrowy kot, bo było naprawdę strasznie, czyli coś działa. Jutro wiozę znów siuśki do sprawdzenia i dowiem się co dalej.
Dziękuję raz jeszcze!!
Czw 14:53, 19 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Witam,jezeli pozwolicie podepne sie pod temat.
Zrobilam morfologie i biochemie krwi mojemu szescioletniemu kocurkowi.
Wdaje mi sie,ze wyniki nie sa za dobre.
prosze pomozcie mi je zinterpretowac.
Napisze te co mnie niepokoja

Morfologia:
-MCV-57 40-55 um^3
-MCH-18,99 13-!7 pg/zelle
-erytrocyty-13,65 17-22%

Biochemia:
-BUN-11,9 6,3-11,7mg/d
-ALKP-24 38-165u/l
-TP-89 57-78g/d

Przyznam sie,ze jestem przestraszona.


Ostatnio zmieniony przez szajen dnia Śro 16:34, 27 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
Śro 16:33, 27 Maj 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Moj Cezar mial zrobione kontrolne badania krwi i mial za wysokie stezenie mocznika i dlatego zrobilam jeszcze badanie moczu.Czy ktos pomoze mi je odczytac?

Barwa-zolty
Przezroczystosc-jasna
ciezar-1,020
Leukocyty+++
ph 5,5
krysztaly-negatywne
Pon 21:30, 01 Cze 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
a białko,ketony,glukoza,nabłonki,wałeczki ,krwinki czerwone ,bakterie"?
Pon 22:57, 01 Cze 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Azotyn -
bialko -
glukoza -
keton -
urobilinogen -
bibirubin -
krew -

To jest wszystko co mi przyslali
Wto 16:01, 02 Cze 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Badnia krwi Cezara.

[link widoczny dla zalogowanych]

CREA 115 71-159mg/dl
Phos 1,56 0,8-1,9mg/dl
Ca 2,86 2,2-3mg7dl
TBIL 3 2-7mg7dl
ALT 70 22-84ul
AST 32 18-51ul
ALKP 24 38-165ul
GLU 5,6 3,9-8,2mg/dl
TP 89 57-78g/dl
ALB 35 23-35g/dl

vAMY 1.097 200-1.900ul
Śro 22:04, 03 Cze 2015 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna » ZDROWIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin