Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Badania krwi u kota.Interpretacja wynikow
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Odpowiedz do tematu    Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna » ZDROWIE Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Badania krwi u kota.Interpretacja wynikow
Autor Wiadomość
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Mruczku czy mozna mu cos podac,zeby wyniki sie poprawily?
Sob 22:22, 07 Mar 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Szajen ale chcesz leczyć chorego kota czy wyniki ? Mówisz że kot nie jest chory więc przeciez nie bedziemy leczyć cyferek prawda? .Jak sie martwisz zrób dodatkowe badania czy powtórz morfologie za jakis czas z rozmazem ręcznym (ktos ogląda pod mikroskopem krew , bo to co masz u góry to pewnie z analizatora wynik)
Nie 22:51, 08 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Mruczku,ja chcialam zastosowac profilaktyke,gdyz wynik LYM jest na granicy i chcialabym,zeby juz nie wzrosl.
Prosze o jakies porady.


Ostatnio zmieniony przez szajen dnia Pon 15:18, 09 Mar 2015, w całości zmieniany 1 raz
Pon 15:16, 09 Mar 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Szajen jak się martwisz poglęb diagnostykę lub za miesiąc zrób kolejna morfologię z rozmazem ręcznym .....
ps. dla mnie ten wynik nie jest na granicy , jesli według Twojego lekarza jest na granicy poproś go o coś nieswoiście podnoszącego odporność
Pon 19:28, 09 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Mruczku czy moglabys wytlumaczyc mi.na czym polega odpornosc swoista i nieswoista.
Pon 20:53, 09 Mar 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
[link widoczny dla zalogowanych]

a

[link widoczny dla zalogowanych]
Wto 18:53, 10 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Mruczku, pieknie dziekuje za wyjasnienia.
Czy moge mu podawac Immunodol ?
Śro 15:45, 11 Mar 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
możesz na pewno nie zaszkodzi , a do tego zwykle jest dobrze zjadany
Śro 21:31, 11 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Mruczku moze znasz cos lepszego,co moglabym podac Teodorowi w tej sytuacji.
Czw 11:45, 12 Mar 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
dla mnie nie ma potrzeby dawać nic innego ...reszta środków np. zylexis jest dostepna w iniekcjach ...no i dla mnie u bezobjawowego kota z takim wynikiem nie ma wskazania do podawania
Czw 17:39, 12 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Oj Mruczku dziekuje za pocieszenie.
Czw 20:36, 12 Mar 2015 Zobacz profil autora
joanna_d
Pasjonat



Dołączył: 17 Wrz 2014
Posty: 513
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Szczecin

Post
Podłączę się pod ten temat, aby nowego nie zakładać.
W wyniku ropomacicza u mojej Blanki doszło do uszkodzenia wątroby oraz jednej z nerek.
Oto wyniki krwi - podaję te, które nie są w normie - w nawiasach normy:
KREA 0.667 mg (1.000-1.800)
ALT 3.296 U/L (20.000-107.000)
AST 1.185 U/L (6.000-44.000)
GGT 11.604 U/L (0.000-10.000)

Przepisane zostały jej tabletki URCOCAM i dzisiaj zaczniemy podawać. Miałam złapać troszkę moczu, ale ona się wcale nie załatwia Leży tylko cały czas, nawet oczu nie otwiera do końca

Prosze o jakiekolwiek porady. Jak również jakie kicia ma szansze na wyleczenie?


Ostatnio zmieniony przez joanna_d dnia Pią 14:57, 13 Mar 2015, w całości zmieniany 1 raz
Pią 14:56, 13 Mar 2015 Zobacz profil autora
szajen
Doświadczony



Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1462
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdynia

Post
Z calego serca zdrowka zycze Blaneczce. Heart Joanna przytulam was,trzymajcie sie. Heart
Sob 15:39, 14 Mar 2015 Zobacz profil autora
mruczek
Pasjonat



Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 777
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
to może kroplóweczki + leki dożylnie , podskórnie - poprawiające funkcję wątroby np. ornipural?
Sob 16:55, 14 Mar 2015 Zobacz profil autora
joanna_d
Pasjonat



Dołączył: 17 Wrz 2014
Posty: 513
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Szczecin

Post
Na wątrobę dostała URSOCAM, bardziej martwi mnie ta nerka. Jest dwukrotnie powiększona i znów wycieka masa ropy z dróg rodnych. Mruczku, czy to możliwe, żeby to była ropa z nerki, która jakos wydostaje się przez cewkę moczową? Chodzi mi o to, czy to jest możliwe żeby ta wielka nerka spowodowana była właśnie zawartością ropy? Dzwoniłam do weterynarza powiedział, żeby nie panikowac, jeśli kto je i pije i załatwia się normalnie, możliwe że kot dalej się oczysza z tego ropomacicza. Nie mam pojęcia co robić i jestem naprawdę zrozpaczona, nie wiem już który lekarz jest wiarygodny. Co o tym myslisz Mruczku? Co to może być no i co robić?
Nie 13:37, 15 Mar 2015 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna » ZDROWIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin